De maestro van de evenementen

Directeur Aris Spada van Maestro Events is van Italiaanse afkomst. Friulaans om precies te zijn. Na zijn studie aan de Italiaanse Liceo begon hij in 1972 als leerling-kok aan een toekomst die uiteindelijk vele verrassende wendingen zou nemen. Spada was slechts 18 jaar oud toen hij in Milaan een prijs in ontvangst genomen als jongste chef-kok van Noord Italië. Hij had immers toen al twee hotel- en restaurantbrigades onder zich. Na zijn verhuizing naar Nederland, ging Spada aan de slag als chef-de-partie. Hoewel de Nederlandse taal nog een avontuur was, ontwikkelde hij bovendien een tweede passie qua werk: sales en organisatie. Een carrièreswitch was snel gemaakt en na een korte inwerkperiode als salesmanager wist hij bij Italcasa, een importeur van kwaliteitswijnen en delicatessen, vrij snel door te groeien tot de functie van Directeur Sales & Logistics. Tijdens deze succesvol periode, tot 1994, legde hij de juiste contacten binnen de Nederlandse GWB.

In 1994 begon Spada voor zichzelf met een nieuw horecaconcept in Zeist: Dell’Italia. De combinatie van een restaurant annex winkel viel in de jaren 80 en 90 erg in de smaak en kreeg uiteindelijk zelfs navolging in een kookstudio in dezelfde stad. In 2003 zag de ondernemende horecaman zijn kans schoon om Italië aan een groter publiek te tonen. Hij besloot, met de ervaring en passie die hij had, evenementen te organiseren ter promotie van ‘zijn’ vaderland. Maestro Events was een feit. Voor de locatie vond Spada de mooiste tuin van Nederland, aan de voet van het grootste sprookjeskasteel. Als spin-off van het grote Italië Evenement in Haarzuilens rolden ook kleinere gelijksoortige activiteiten uit de koker van Maestro Events, zoals de Italian Nights, Het Beste van Italië (Hilton Amsterdam), Sapori d’Inverno (Utrecht) en De Smaak van Holland (Keukenhof).

Om de Italiaanse trots en activiteiten van Spada en consorten nader te duiden, werd bovendien het magazine Il Giornale op de markt gebracht, waarmee opnieuw een langgekoesterde wens in vervulling ging.